ЗА НАС

Jóma е испанска компания производител, специализирана в производството на спортно облекло и обувки. Централният офис на компанията се намира в градчето Портильо де Толедо в провинция Толедо (Испания).

История
1965-2000
Joma Sport е основана от Фруктуозо Лопес през 1965. Фирмата започва своето производство с екип от 8 души. С течение на времето Joma придобива и затвърждава репутация на надежден производител на висококачествени футболни обувки, футболни екипи, спортни обувки и ежедневно облекло. През 1992 компанията е на първо място по продажби на футболни обувки в Испания. През 1997 Joma става лидер в продажбите на футболни обувки и екипи за футбол на малки врати благодарение на разработването на нови видове спортни обувки в сътрудничество с играчи и водещи специалисти. Малкият към момента на своето основаване завод в Портильо-де-Толедо се превръща през 2000 в модерно предприятие с обща площ от 70 000 м2[1]. Joma създава собствен научноизследователски център, който разработва нови видове спортни обувки в сътрудничество с Асоциацията за изследване на обувки в Толедо и Института по биомеханика в град Валенсия.

2000-2010
Днес Joma е транснационална компания с широка мрежа от дъщерни компании в САЩ, Германия, Китай, Италия, Мексико, Хонконг, Панама и осъществява дистрибуция на своите стоки в повече от 70 страни по света. Предприятията на компанията са разположени в Испания, Китай и Мексико и осигуряват работа на повече от 1000 работници. През 2007 Joma влиза във „Форум на признатите марки на Испания“ като една от 70 марки в страната с най-голямо разпространение по света и лидерство в отрасъла[2]. През 2007 компанията е спонсорирала повече от 40 професионални отбора и повече от 500 спортисти по целия свят. През 2009 компанията сключва споразумение за спонсорство с Федерацията на Испания по лека атлетика, съгласно което лекоатлетите на тази страна четири години ще се състезават с екипите на Joma [3].
Компанията произвежда мъжко, дамско и детско спортно облекло и обувки за футбол, тенис, фитнес, лека атлетика, футбол на малки врати (футзал).

Ръководство
Президент — Фруктуозо Лопес, председател на управителния съвет на компанията — Хосе Мануел Лопес.

Joma е испански производител на спортни дрехи, който в момента произвежда обувки и облекло за футбол, бягане и тенис. Централният офис е разположен в Портильо де Толедо в провинция Толедо.
Joma е основана през 1965 г., с цел производството на обувки за общо ползване. От 1968 г. компанията се специализира в производство и разпространение на спортни обувки. Със засилващия се успех, Joma навлиза и във футболния пазар, като успешно се превръща в лидер в своята страна.

Джома България ООД е официалният и изключителен представител на Joma Sport за република България. Централният ни офис е локализиран в София, което създава реални предпоставки за добра организация на работния процес и отлични комуникации с деловите партньори. Високото качество на представяните и разпространявани от нас продукти, развитата и добре функционираща дистрибуторска мрежа в столицата и на територията на цялата страна, както и изключителното ниво на обслужване на клиентите са извоювали стабилни позиции на фирмата в бранша.
Осигуреният от фирмата транспорт на стоките /30 микробуса/ до всяка точка на страната, както и наличието на фирмени офиси в градовете Пловдив, Бургас, Варна, Плевен, Благоевград и Враца, гарантира своевременни доставки при минимален риск.

Анализирайки и оценявайки съвременната икономическа ситуация, и в стремежа си да даде адекватен отговор на непрекъснато променящата се конюнктура, ръководството на фирмата отделя значителни средства за реализиране на гъвкава маркетингова и рекламна политика. Успешните резултати на фирмата са продукт на висококвалифицирана работа, професионална етика и морал.

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки